24bit gold logo
Autotheory

Writers Block og værktøjer til at komme igang med musikken igen.

Nogen dage åbner man sit DAW og kigger på det blanke canvas, prøver at lave noget lyd. Men lige meget hvad, er det noget hø man får lavet. Ikke alle dage er lige kreative og nogen dage skal man bare glemme alt om musikproduktion og gør noget helt andet. Så er der dage hvor man får ryddet lidt op i samples, drivers, plugins  og sketches , det skal der også til for at have et velkørende setup og behagelig arbejdsplads.

Der er efterhånden kommet en del hjælpe software som bla. kan kickstarte et track eller mere eller mindre hjælpe med at lave et helt track, dvs. accorder, melodi, bass mm.  Blandt andet cthulhu fra Xfer Records, Sundog Studio, Catanya, Riffer, Scaler, Instachord, Nora, Captain Chords, Orb Composer mm.
Jeg vil i kommende artikler kigge lidt på disse løsninger.
I de fleste moderne DAW systemer som f.eks Reaper, Ableton Live er der allerede indbygget lignende features som kan hjælpe dig med at komme igang eller hjælpe dig på hvis du ikke lige er så god til musikteori…endnu:-) Man kan nemlig lære en hel del af at bruge disse hjælpemidler.
Derudover er der selvfølgelig også en masse gode kreative individer og kanaler man kan følge på youtube mm.

En af de programmer jeg bla. har rodet med er Sundog Studio af tyske Hauge Menges. Det er et selvstændigt program som både kan arbejde sammen med ens DAW eller køre standalone ved at bruge standard midi synth lyde fra windows. Han laver nogle i mine øjne/ører, gode informative vidioer.

Han har også udviklet Melodic Flow, som hjælper med at lave melodier baseret på accord input og sidste skud på stammen (endnu i Beta) er ChordPotion som ud fra accord input laver bla. nye phrasering, arps og bass gange.

På hans hjemmeside https://feelyoursound.com/ deler han ud af sin viden om musik komposition.

Som sagt så vil jeg i kommende artikler kigge nærmere på nogle af disse værktøjer.

Links
https://www.xferrecords.com/products/cthulhu

http://autotheory.net/

Share post