Flersproget WordPress side – Hvordan?

For at få mine artikler ud til et større publikum, har jeg valgt at lave en engelsk udgave af siden. Det kræver så at alt skal oversættes lige fra menu til footer, samt alt det ind imellem. Der findes en del gratis løsninger derude, som sikkert er gode nok. Nogen er baseret på Google translate og det vil sige maskinoversættelse og det er ikke altid lige godt. Jeg  har ud fra flere betragtninger valgt at få fingrene i WPML Pro.  Blandt andet understøtter det Elementor som 24bit er baseret på, samt skulle være god til at oversætte SEO på flere sprog og det er jo nok så vigtigt i vores dage. Måske ikke lige for min lille side, men et internationalt firma har brug for SEO der fungerer i hele verden.


Multilingual WordPress

WPML Pro skulle være det mest omfattende program til håndtering af oversættelser af WordPress sider.
Det giver dig blandt andet mulighed for at købe dig til professionelle  oversættelser medmere. Men da det koster penge, samt det faktum at min side ikke er så omfattende og igen, meget af det jeg skriver om for det meste alligevel er på engelsk som udgangspunkt. Så har jeg valgt at gå i krig med det selv.

Jeg har rodet lidt med WPML på min lokale WordPress server for at danne mig et indtryk og vurdere hvordan jeg vil gribe det an.
Danske og engelske formuleringer er ofte meget forskellige, så man kan ikke bare oversætte direkte ord for ord.  I den næste uges tid har jeg besluttet mig for at oversætte via Voice to Text teknik. Det føles for mig meget mere naturligt og dermed vil det nok også gå hurtigere:-)

Jeg faldt tilfældigvis over Googles Voice to text på min Mobil og prøvede den af. Og jeg må indrømme der er godtnok sket noget siden jeg for 10-15 år siden rodede med dette. Det fungerer faktisk tæskegodt.

Jeg har valgt at bruge denne gratis online service på min PC
Voice Notepad

Artiklen opdateres efterhånden som jeg kommer igennem processen. Så hæng på:-)

Del denne artikel

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på facebook

Lignende artikler der kunne være interessante